ЦИК: Регистрација бирача из иностранства до 1. септембра у поноћ

Srna
ЦИК: Регистрација бирача из иностранства до 1. септембра у поноћ

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ саопштила је да 1. септембра у поноћ истиче рок за регистрацију бирача који гласају изван БиХ за локалне изборе који ће бити одржани 15. новембра.

Држављани БиХ који су у иностранству, а били су регистровани за гласање из иностранства на изборима одржаним 2018. године, уколико поново желе да гласају из иностранства морају попунити образац ПРП2 и са копијом важећег идентификационог документа доставити га ЦИК-у.

Остали држављани БиХ који желе да гласају из иностранства на предстојећим изборима попуњавају образац ПРП1 и уз пратећу документацију достављају ЦИК-у.

Пријавне обрасце ПРП1 и ПРП2 са упутством о начину пријаве и достављања бирачи могу преузети на Интернет страници ЦИК-а БиХ.

На ранијим изборима ЦИК БиХ је персонализоване обрасце ПРП2 достављао на адресе бирача који су на посљедњим изборима били регистровани да гласају изван БиХ.

"Због чињенице да нису обезбијеђена средства за спровођење избора, па самим тим није било могуће овај пут благовремено провести набавку услуге поштанске доставе образаца, бирачи могу и ове обрасце преузети на нашој интернет страници", наводе данас из ЦИК-а.

Осим прецизног писаних упутстава, водича и образаца ПРП1 и ПРП2, на веб-страници Централне изборне комисије БиХ објављен је и видео-спот о попуњавању и достављању ових образаца.

Израду спота помогла је Мисија ОЕБС-а у БиХ.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана