ЦИК расписао тендер за штампање и паковање гласачких листића

Г.С.
ЦИК расписао тендер за штампање и паковање гласачких листића

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ расписала је јуче међународни тендер за услуге штампања и паковања гласачких листића за локалне изборе у БиХ који ће бити одржани 15.новембра, јављау федерални медији.

Вриједност тендера, односно уговорених услуга објављених и на Порталу јавних набавки, процијењена је на 1.111.100 марака, преноси “Аваз.ба”.

Рок за доставу понуда је 6.јул до 14 сати.

Предмет овог поступка је набавка услуга штампања и паковања гласачких листића за Локалне изборе 2020. године као и гласачких листића за провођење пријевремених избора током трајања оквирног споразума – стоји у позиву.

Петнаест минута касније, истог дана, у просторијама ЦИК-а у Сарајеву заказано је и отварање коверти с пријавама на тендер.

Осим овога позива, раписана је и набавка услуга штампања и паковања изборног материјала у вриједности 201.700 КМ, али и услуга транспорта изборног материјала, која ће бити плаћена.

Централна изборна комисија (ЦИК), подсјећамо, на јучерашњој сједници у Сарајеву одлучила је да се локални избори ове године одрже 15. новембра умјесто 4. октобра.

Одлука о пролонгирању донесена је због проблема с финансирањем односно неусвајања буџета БиХ којим су требала бити осигурана и средства за одржавање избора.

Оквирно Локални избори би требали коштати око 9 милиона КМ, раније је саопштено из ЦИК-а.

У посљедњих десет година за изборе је потрошено више од 120 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана