Черкез: До сада је у ФБиХ од коронавируса преминуло 14 особа

Г.С.
Черкез: До сада је у ФБиХ од коронавируса преминуло 14 особа

Члан Кризног штаба Федералног министарства здравства Горан Черкез на конференцији за медије Кризног штаба ФБиХ казао је да је до сада у ФБиХ укупно тестирано 2.646 особа, заражених је 320, а 14 особа је преминуло.

“У посљедња 24 часа тестирана је 371 особа, од чега је 31 позитивна. Данас сам обишао нека излетишта и слична мјеста, превише људи је вани. Молим грађане да се након четири седмице препорука коначно почну понашати одговорно. Улазимо у вријеме гдје ћемо имати повећан број случајева, оваквим понашањем само погоршавамо ситуацију”, казао је Черкез.

Апеловао је и на полицију да обиђе излетишта и не дозволи кршење наредби.

“У овом времену сматрамо да потпуна забрана кретања није рјешење, апелујемо на разум и моралну обавезу. Молим вас да сутра покушамо испоштовати наредбе, односно препоруке које су донесене и којима штитимо здравље становништва”, рекао је Черкез.

Казао је да Кризни штаб сматра да још није вријеме за либерализацију мјера, те је поставио питање због чега је појединим грађанима тако тешко поштовати препоруке.

“Сви знамо да је вријеме пензија па је то био један од разлога за доношење мјера. Јако је битно да проводимо све мјере. У наредних пет дана позивам све да не излазе вани да би људи треће доби обавили своје послове. Без обзира на либерализацију и лијепо вријеме, позивам трећу доб да излазе само ако имају стварно потребу”, рекао је Черкез.(klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана