Церић: Никада нисмо издали ислам у БиХ чистом крвљу мученика

Агенције
Церић: Никада нисмо издали ислам у БиХ чистом крвљу мученика

ТЕХЕРАН - Мустафа Церић, бивши реис-ул-улема Исламске заједнице у БиХ присуствовао је обиљежавање годишњице Исламске револуције и помену за убијеног иранског генерала Касема Сулејманија

Церић, је "честитао Босни и Херцеговини" годишњицу побједе Исламске револуције те додао: "Ми као босански народ дугујемо Ирану и онима који су нам помогли у тешким условима."

Осврћући се на улогу Исламске Републике Иран у БиХ, Ћерић је нагласио: "Улога Врховног вође исламске револуције, у помагању босанском народу се не може заборавити."

Бивши реис-ул-улема Исламске заједнице наставио је даље говор рекавши:

"Никада нисмо издали ислам у БиХ чистом крвљу мученика. Надам се да ćе иранско-босанско дрво пријатељства сваким даном постајати све зеленије", рекао је.

Говорници на овом скупу причали су о формирају Исламске републике са ајатолахом на челу, те о убијеном генералу Касему Сујелманију.

 

Ко је био Сулејмани?

Хрватски новинар и ратни извјештач Хасан Хаидар Диаб тврди да је убијени ирански генерал био у БиХ 1993. и 1994. године, односно током ратних сукоба крајем прошлог вијека.

Амерички Конгрес предложио је 9. јануара резолуцију којом се одаје почаст припадницима оружаних снага и обавјештајне заједнице Сједињених Америчких Држава (САД) који су обавили мисију у којој је убијен ирански генерал Касем Сулејмани.

Резолуција 466, међутим, открила је застрашујуће детаље, између осталог да је Сулејмани припремао и терористичке нападе у Босни и Херцеговини.

Овај ирански генерал и вођа Кудс јединица, елитног дијела Иранске револуционарне гарде, подсјећамо, убијен је 3. јануара у Багдаду када је његов аутомобил погођен прецизним пројектилом.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана