Чампара и Звиздић оснивају нову странку?

Срна
Чампара и Звиздић оснивају нову странку?

У СДА никако да закрпе испуцале шавове, а кула коју је градио Бакир Изетбеговић полако се, сматрају многи, руши.

Тако ће се, међу првима, како најављују опозиционари, срушити владавина СДА у једном од највећих и најважнијих упоришта, Кантону Сарајево. Руке су већ избројане, а преврат ће се одиграти послије локалних избора најављују из  СДП-а. 

Новој већини могао би да се придружи и Аљоша Чампара који је недавно, због незадовољства, поднио неопозиву оставку на све страначке функције у СДА. Од тада је почело комешање у редовима те странке, али и медијско препуцавање Изетбеговића и Чампаре. 

Изетбеговић је, гостујући у програму ФТВ, за Чампару имао само ријечи хвале, а у образложењу његове оставке није видио ништа значајно. Чампара га је, на свом Facebook профилу углавном демантовао. 

“Од момента давања моје оставке, осим порука у медијима није било никаквих званичних разговора, што ме наводи на два могућа закључка - или се не жели погледати изнесеним аргументима у очи, или се чека да вријеме одради своје и да све прекрију 'сњегови и шаш'. Изгледа да је ово прво. Барем ми је тако звучала изјава предсједника Изетбеговића да он не види ништа забрињавајуће или озбиљно у образложењу моје оставке у којој сам више него евидентно изнио неколико великих проблема са којима се СДА суочава и које упорно игнорише. Један од тих проблема је афера Асим”, навео је Чампара.

Док аналитичари слажу коцкице по којима би из СДА могла настати још једна странка у којој би се нашли Чампара и његов рођак и високи функционер СДА, Денис Звиздић, Изетбеговић поручује да је све на мјесту. Чампару би радо да задржи. 

“Мада је он доста млађи од мене, ми смо се вољели дружити. Волио бих да остане у странци. Нико, ја мислим да није брже напредовао у странци. То је наравно хтјела СДА, то сам хтио и ја. Он има три позиције. Ја бих волио да он остане упамћен по томе шта је урадио као министар, као посланик а не по томе што је напустио СДА у једном моменту кад су сви били против њега”, каже Изетбеговић.

Аљоша Чампара, федерални министар унутрашњих послова, био је један од првих сарадника Бакира Изетбеговића. У писму у коме је образложио оставку навео је, између осталог, проблеме са корупцијом и аферама које су тресле странку. Међу њима је диплома Османа Мехмедагића Осмице. Посебно је замјерио лидеру странке то што штити и награђује оне који руше углед СДА. Има и оних који сматрају да би Чампара могао и да објелодани неке нове афере које би још више уздрмале већ добро потресену СДА, преноси АТВ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана