Чакрабарти: Спремност за повећано инвестирање

Срна
Чакрабарти: Спремност за повећано инвестирање

Сарајево - Пресједник Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ Сумо Чакрабарти исказао је спремност да се повећа обим инвестирања у БиХ у односу на раније године, што је резултат четворогодишњег заједничког рада ЕБРД-а и Савјета министара.

Чакрабарти је на састанку са предсједавајућим Савјета министара у техничком мандату Денисом Звиздићем, министром финансија и трезора Вјекославом Бевандом и министром спољне трговине и економских односа БиХ Мирком Шаровићем нагласио посебно подршку развоју приватног сектора, регионалне и европске интеграције и унапређивања енергетске ефикасности.

Он је истакао да је годишњи састанак одбора гувернера ЕБРД-а изузетно важан догађај за БиХ и за регион у цјелини и захвалио Савјету министара на организацији.

Из Савјета министара је саопштено да је Звиздић на састанку са делегацијом ЕБРД у Сарајеву навео да су укупна улагања ЕБРД-а у БиХ, до сада, 2,3 милијарде евра кроз 160 пројеката.

Звиздић је захвалио Чакрабартију на ангажману ЕБРД-а у БиХ и рекао да је резултат те сарадње велики број реализованих, изузетно важних инфраструктурних и других пројеката значајних за економску обнову и развој БиХ.

Годишњи састанак одбора гувернера ЕБРД-а у Сарајеву један је од најважнијих догађаја у БиХ, на којем је пријављено више од 3.000 учесника, те велики број бизнисмена и инвеститора из цијелог свијета, додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана