Бурно у НСРС: Додик тврди да је Станић тражио два милиона КМ да пређе у СНСД, Станић удаљен са сједнице

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић удаљен је са данашње сједнице , након што је галамио током говора предсједавајућег Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика, који је рекао да је Станић тражио од њега два милиона марака да пређе у СНСД.

Додик је рекао да је овај захтјев одбио јер Станић пуно тражио, а да је Станић након тога цијену смањио на милион марака, па на 700 хиљада.

-Да било ко други говори о поштењу, него се ти јавио да о поштењу говориш - рекао је Додик, као реакцију на Станићеву изјаву о корупцији у СНСД-у.

Потпредсједник Скупштине Денис Шулић након тога је одредио паузу од пет минута, како би се спријечила даља напетост између Станића и Додика на сједници, на којој су тема европске интеграције.

Међутим и након тога су се тензије наставиле те је Станић удаљен са сједнице.

Додик је  рекао да му је Станић новац тражио када су били код Станићевог кума.

Станић је демантовао да је тражио два милиона марака за прелазак у СНСД.

Он је рекао да постоје људи који су свједочили састанку  те да они могу потврдити да тога није било.

-То је исто као његова икона коју је поклонио министру иностраних послова Сергају Лаврову - рекао је Станић.

Додик присуствује редовној скупштинској сједници на којој ће бити расправљано о иницијативи за разговор и дијалог између страна Републике Српске и Федерације БиХ, као и три конститутивна народа Срба, Хрвата и Бошњака о могућим рјешењима за БиХ.

Наведену иницијативу предложио је Клуб посланика СНСД-а, чији је лидер Додик.

Додик: Свједочио сам у Караџића и Младића

Милорад Додик изјавио је у Народној скупштини Републике Српске и  да је у Хашком трбуналу свједочио у корист првог предсједника Српске Радована Караджића и генерала Ратка Младића за разлику од шефа Клуба посланика СДС-а Миладина Станића.

- Зашто Станићу нису помогао породицу Караджић. Питај их шта сам ја урадио - рекао је Додик.

Додик је истакао да у парламенту Републике Српске не вријеђа ничију породицу и позвао Станића да не вријеђа његову породицу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана