Бундало: Одржавање сједнице о враћању надлежности - велики тренутак

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало сматра да посланици имају велику одговорност и да је одржавање посебне скупштинске сједнице о враћању надлежности са нивоа БиХ велики и озбиљан тренутак.

"Давно смо у БиХ ушли у турбулентан период, односно од Инцковог закона и одлуке Уставног суда БиХ о шумама и пољопривредном земљишту.

ПДП ће учествовати у раду Народне скупштине, а званичан став о предложеним материјалима заузеће највиши органи странке", рекао је новинарима Бундало. Он је додао да су сви релевантни политички фактори морали разговарати о питањима значајним за Српску.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Гламочак рекао је да се мора знати да ли Српска има међународну подршку у враћању надлежности са нивоа БиХ. "То грађани морају знати, јер се поставља питање да ли ће имати проблем у остваривању одређених потреба", каже Гламочак. Шаф Клуба посланика ДНС-а Душко Ивић рекао је да није тачно да су приједлози Републике Српске за враћање надлежности са нивоа БиХ, него да је то урадио СНСД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана