Број смртних случајева од коронавируса у БиХ порастао на 23, преминуле особе у Сарајеву и Бихаћу

Г.С.
Број смртних случајева од коронавируса у БиХ порастао на 23, преминуле особе у Сарајеву и Бихаћу

Члан Кризног штаба Федералног министарства здравства Горан Черкез изјавио је током данашњег обраћања јавности да је на подручју Федерације БиХ до сада забиљежено 16 смртних случајева од посљедица коронавируса и да је посљедњи случај забиљежен на подручју Бихаћа.

Такође, директорица Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себија Изетбеговић потврдила је још један смртни случај у Сарајеву. То значи да су у БиХ од коронавируса преминуле 23 особе.

“Преминула је старија женска особа с подручја Бихаћа. До сада је преминуло осам мушкараца и седам жена на подручју Федерације БиХ. Од укупног броја смртних случајева, осам их је имало више од 65 година”, казао је Черкез.

Наводи како су преминуле три особе у Сарајеву, три у Бихаћу, двије у Коњицу, једна у Тузли, једна у Горњем Вакуфу, једна у Мостару, једна у Читлуку, једна у Широком Бријегу и једна у Грудама.

“До сада укупно имамо 347 потврђених случајева”, истакао је Черкез, додавши да је забиљежено 27 новопотврђених случајева коронавируса.

Напомиње како је врло важно да се настави са истим мјерама.

“Сутра се укида ограничење за дио популације старије од 65 година који ће моћи да изађу од 7 до 12 сати”, рекао је Черкез, апелујући да старије особе не излазе ако не морају. (klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана