Броћета: Недовољна брига федералних власти о српским повратницима

Срна
Броћета: Недовољна брига федералних власти о српским повратницима

ДРВАР - Делегат у Дому народа Парламента ФБиХ Горан Броћета критиковао је одлуку Владе ФБиХ о додјели средстава општинама за борбу против вируса корона, те указао да су српска повратничка мјеста добила симболичан износ и да испаштају јер федералне власти не воде довољно бриге о њима.

Броћета је оцијенио да је то јасан показатељ како живе Срби повратници и да и у овим тешким тренуцима нису равноправан народ.

"Дрвару је додијељно 40.000 КМ, Гламочу ништа, а неким другим општинама у Федерацији чак и 700.000 КМ. То је заиста срамно и за сваку критику", сматра Броћета.

Према његовим ријечима, симболичан износ повратничким општинама додијељен је због тога што српски делегати у Дому народа "покушавају бити коректни колико је то могуће".

Он је навео да све ово говори колико је Србима тешко и колико имају мука као повратници у Федерацији БиХ.

"Требало би да имамо своје представнике на вишим нивоима власти у ФБиХ. Легитимним српским представницима припадају мјеста потпредсједавајућег Дома народа Парламента ФБиХ и мјесто потпредсједника Федерације", рекао је Броћета и додао да је то једини начин да се више почне бринути о Србима у ФБиХ.

Министарство финансија ФБиХ за борбу против вируса корона намијенило је општинама 11.200.000 КМ, од чега је Дрвару додијељено само 40.000, а Гламоч није добио ниједну марку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана