Бркић: Демарш Турковићеве није званичан став БиХ

Срна
Бркић: Демарш Турковићеве није званичан став БиХ

САРАЈЕВО - Замјеник министра иностраних послова у Савјету министара БиХ Јосип Бркић изјавио је да демарш министра Бисере Турковић упућен Министарству спољних послова Израела није званичан став БиХ, већ једне политичке странке.

"Данас током разговора са амбасадором Израела Галом Гендлером саопштио сам да демарш Турковићеве Амбасади Израела у Тирани није званични став БиХ, него само политичко виђење ситуације једне политичке странке", навео је Бркић на "Твитеру".

Амбасада Израела у Тирани, која покрива и БиХ, саопштила је да Израел очекује да ће измјена Изборног закона у БиХ обезбиједити једнакост и недискриминацију грађана уз очување улоге конститутивних народа и њиховог легитимног политичког представљања у власти, што је и предлагала хрватска страна.

Министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић потом је упутила демарш Министарству спољних послова Израела и амбасади ове земље у Тирани због ставова изнесених о реформи изборног законодавства БиХ, те затражила њихово појашњење и сврхе документа објављеног у медијима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана