Братунчани се изјашњавају о опозиву начелника

Срна
Братунчани се изјашњавају о опозиву начелника

БРАТУНАЦ - Сва бирачка мјеста у Братунцу, на којима се данас гласа на референдуму о опозиву начелника општине Срђана Ранкића, отворена су на вријеме, потврдила је Срни предсједник Општинске изборне комисије (ОИК) Ивана Милановић.

Право гласа има 18.886 грађана, који ће моћи да се изјасне на 32 редовна бирачка мјеста, која су отворена у седам а биће затворена у 19 часова.

На подручју општине Братунац је 18.886 регистрованих бирача, од којих 14.947 на редовном бирачком мјесту, 784 су лица која гласају у одсуству, те 3.155 гласача путем поште.
Регистрован је и један мобилни тим.

Скупштина општине Братунац је 7. јула, гласовима 19 присустних од укупно 25 одборника, донијела одлуку о покретању поступка опозива начелника ове локалне заједнице, којом је дефинисано да ће се грађани о опозиву данас. 7. августа.

Као разлози за опозив наведени су потпуни изостанак сарадње начелника са Скупштином општине, велико повећање дугова и неизмирених обавеза општине Братунац у посљедњих неколико мјесеци, незаконито запошљавање, неизвршење предизборних обећања и пројеката чија је реализација била у току прије 18 мјесеци када је Ранкић преузео дужност.

Из буџетских резерви општине обезбијеђено је 90.000 КМ за спровођење референдума о повјерењу Ранкићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана