Брачни пар из Србије на челу криминалне групе: Шверцовали дрогу из Шпаније у Италију

blic.rs
Брачни пар из Србије на челу криминалне групе: Шверцовали дрогу из Шпаније у Италију

Полиција у Бреши ухапсила је држављанина Србије Б. И. (30), 25-годишњег Македонца Ц. Г. са пребивалиштем у Пјаћенци и још три становника Бреше - двојицу мушкараца од 28 година С. Г. и Ф. М. и супругу Б.И. В. М. (25).

Ова петочлана банда ухапшена је у уторак у акцији кодног назива “Кетама” и налазе се у притвору због сумње да су продавали хашиш, марихуану и кокаин.

Банда се нашла на радару полиције још у новембру 2018. године, када је шпанска полиција у Малаги пресрела пакет у којем се налазило 16,63 килограма марихуане, која је требало да стигне у Брешу. Истрагом су идентификовани држављанин Србије Б. И. (30) и Ф. М. (28) из Бреше. Њихова улога била је да из Малаге пошаљу пакет марихуане.

Утврђено је да је иста група мјесец, тачније 8. октобра 2018. године, из Малаге у Брешу послала пакет од скорор осам килограма марихуане. Ова пошиљка успјела је да стигне у Брешу.

Полиција је у сарадњи с тужилаштвом успјела да реконструише како је функционисала ова банда. Брачни пар, Србин Б. И. и његова жена били су задужени за преношење различитих количина дроге двојици 28-годишњака у Бреши.

Када би пакет с дрогом стигао, двојица Италијана били су задужени за даљу малопродају у једном стану. Заузврат, Србин и његова жена старали су се о томе да кокаин, марихуана и хашиш дођу до других младих људи.

Поред тога, ухапшене су четири особе и запљењено је 2.600 грама хашиша, 300 грама марихуане, 10 грама кокаина, 28 таблета оксиконтина и девет таблета золпидема. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана