Браћи Мамић у Хрватској одређен истражни притвор у одсуству

Танјуг
Браћи Мамић у Хрватској одређен истражни притвор у одсуству

ЗАГРЕБ - Браћи Мамић, Здравку и Зорану, у Хрватској је одређен истражни затвор, најновија је одлука судије Крешимира Девчића.

"У складу са упутством ванрасправног вијећа сам донио ријешење којим сам одредио истражни затвор против Здравка и Зорана Мамића", рекао је Девчић за хрватски портал Index.

Кад рјешење постане правоснажно, а Девчић сматра да је то за очекивати, онда се може тражити изручење браће Мамић од правосуђа БиХ.

"Ради се о кривичном дјелу давања мита, из области корупције, за које је потписан билатерални споразум с БиХ и за која БиХ може изручити властите држављане. То би могла и требало би бити позитивна промјена, али никад се не зна шта ће се догодити", каже Девчић.

Додао је да би "ово могло значити радикалну промјену, али видјећемо како ће се ствари развијати".

Браћа Мамић су у Хрватској осуђени на казне затвора од 6,5 година за Здравка и више од четири године за Зорана. Обојица се налазе у БиХ чије држвљнтво такође имају.

БиХ првосуђе раније је одбило да изручи Здравка Мамића Хрвтској руководећи се споразумом двију држава према којем БиХ не изручује своје држављане другим државама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана