Бошњачки политичари постали детонатор који разара БиХ

Ж. Д.
Бошњачки политичари постали детонатор који разара БиХ

Сарајево - За реализацију договора трију најјачих политичких странака о формирању Савјета министара остало је још десетак дана, а још није извјесно да ли ће договор бити испоштован. Нису ријетки они који не искључују могућност да БиХ у блокади остане све до наредних избора 2022. године.

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да свако одустајање од споразума Додик - Човић - Изетбеговић увлачи БиХ у кризу са несагледивим посљедицама. Шпирић је истакао да још није касно. Он је рекао да ће се, ако истекне рок који су потписали лидери, догодити оно најгоре за БиХ - Срби ће се окренути једни према другима и разговарати о будућности, исто тако и Хрвати, а онда ће Бошњаци видјети да су они били тај разарајући детонатор за БиХ.

Шеф Српског клуба у Представничком дому Ненад Стевандић рекао је за “Глас Српске” да, што се више одгађа формирање власти на основу изборних резултата, све је више доказа да БиХ нема ни минимум суверенитета.

- Ако не може да спроведе изборне резултате који су очигледни и легитимни, онда је чињеница да унутар БиХ нема могућности да се било шта договара и да је БИХ земља која се наводи споља - рекао је Стевандић.

Замјеник предсједника СДА Асим Сарајлић рекао је за “Глас Српске” да не вјерује да ће БиХ остати у блокади до 2022. године.

- Очекујем да ће доћи до формирања Савјета министара. Мислим да су се неки ставови приближили када је ријеч о кретању ка НАТО-у. Видимо да и СНСД изјављује да је спреман на сарадњу са НАТО-ом, а сви смо свјесни одговорности да то не може бити само штета једном ентитету - рекао је Сарајлић.

Истиче да очекује да ће доћи до неког договора.

- Када ће се то десити, тешко је сада прогнозирати, али сам убијеђен да до 2022. године нећемо имати овај сазив Савјета министара и да ће изборни резултати бити спроведени - рекао је Сарајлић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана