БОРС тражи хитан састанак са представницима Српске: Ријешити положај незапослених демобилисаних бораца ВРС

Срна
БОРС тражи хитан састанак са представницима Српске: Ријешити положај незапослених демобилисаних бораца ВРС

БАЊАЛУКА- Предсједавајући Предсједништва Борачке организације (БОРС) Републике Српске Горан Рогић рекао је да је упутио позив за хитан састанак са представницима Српске ради рјешавања материјалног положаја незапослених демобилисаних бораца Војске Републике Српске (ВРС) и породица погинулих бораца.

Он је навео да је упутио писмо српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједнику и премијеру Републике Српске Жељки Цвијановић и Радовану Вишковићу.
- БОРС жели да се овај проблем покуша ријешити бар на минималан начин, а то је да демобилисани борци ВРС који немају 60 година старости, а били су учесници рата имају мјесечни борачки додатак без обзира на године старости - рекао је Рогић данас новинарима у бањалучкој касарни "Козара", гдје је присуствовао обиљежавању Дана Првог и Другог крајишког корпуса ВРС.

Он је навео да БОРС у сарадњи са властима Републике Српске покушава на неки начин да обезбиједи материјалне услове за демобилисане незапослене борце и породице погинулих бораца.

Рогић је подсјетио да је у Источном Сарајеву, 26. маја одржана сједница Предсједништва БОРС-а на којој је закључено да се БОРС обрати властима Српске са захтјевом да незапослени борци прве и друге категорије који немају 60 година буду уведени у право на мјесечни додатак.

- То значи да би један борац који је провео 50 мјесеци у зони борбених дејстава, према тренутној уредби Владе Републике Српске, добијао максимално 80 КМ мјесечно, што на годишњем нивоу износи 960 КМ - објаснио је раније Рогић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана