Бореновић: Вјерујемо у најбољи изборни резултат

Срна
Бореновић: Вјерујемо у најбољи изборни резултат

БАЊАЛУКА - ПДП предстојеће локалне изборе у БиХ очекује у побједничкој атмосфери и вјерује у један од најбољих изборних резултата од оснивања партије, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на конференцији за новинаре након данашње сједнице Предсједништва ове странке у Бањалуци.

У саопштењу ПДП-а се наводи да ова странка очекује побједу у Бањалуци и другим локалним заједницама, а Бореновић је додао да је, према посљедњим истраживањима ПДП-а, Драшко Станивуковић у предности над својим противкандидатом за градоначелника Бањалуке.

Бореновић је поручио да се што прије треба приступити споразуму о “мини-Шенгену” и омогућити проток робе и капитала на тржишту које броји 18 милиона становника.

Шеф изборног штаба и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак изјавио је да ће лични контакт у малим групама и инсистирање на најважнијим животним темама у локалним заједницама бити окосница кампање ПДП-ових кандидата.

Он је додао да је Предсједништво ПДП-а затражило од свих локалних изборних штабова и кандидата да кампању воде поштено, коректно и да се поштује Изборни закон.

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша рекао је да је Предсједништво странке усвојило кодекс о понашању функционера и кандидата ради увођења нових стандарда, те истакао да овај кодекс предвиђа поштовање политичких опонената и представника медија.

“Од институција тражимо искључиво поштовање закона. Од Централне изборне комисије тражимо да без измјена Изборног закона побољша изборни процес административно-техничким промјенама. Даље, тражимо да се провјери да ли је потпис бирача регистрованих за гласање путем поште идентичан њиховом потпису на личном документу, како мора бити по закону, те да се формира централно бројачко мјесто да би се смањила могућност измјена изборне воље на мјестима гдје се гласа и броје гласови”, истакао је Грмуша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана