Бореновић: Што прије формирати власт на нивоу БиХ

Срна
Бореновић: Што прије формирати власт на нивоу БиХ

Бањалука - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да што прије треба формирати власт на ниову БиХ и да то очекују и представници међународне заједнице.

Бореновић је позвао странке које су побиједиле на изборима да то учине што прије, те напоменуо како су изабрани колегијуми оба дома парламента БиХ и подијељени ресори. “Позивамо их да заврше овај посао, да престану са неком врстом мрцварења политичке сцене и да преузму потпуну одговорност за наредне четири године у БиХ. То од њих очекују и представници међународне заједнице”, рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци, гдје је присуствовао Форуму жена бањалучког ПДП-а.

Он је напоменуо да је јасне поруке јуче упутио и замјеник помоћника америчког државног секретара Метју Палмер, те додао како САД снажно инсистирају на сарадњи са НАТО-ом, на активацији МАП-а и на подношењу годишњег нациналног програма.

Бореновић сматра да треба градити односе са великим силама, покушати привући нове инвестиције и учинити све да се никада не угрози безбједносни оквир у БиХ.

Према његовим ријечима, ПДП је као опозициона странка спремна да подржи све што је у интересу грађана Српске и БиХ, повећање плата и пензија, ново запошљавање, борбу против криминала и корупције, али је против повећања акциза и пореза.

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак изразио је наду да ће власт на нивоу БиХ што прије бити формирана, те оцијенио да је једино поштено да нови сазив Савјета министара донесе одлуку и каже да ли ће наставити са МАП-ом или ће га ставити ван снаге”.

Црнадак, који је министар иностраних послова у Савјету министара БиХ у техничком мандату, поновио је да САД жели да БиХ приступи НАТО-у, али да он није осјетио притисак у вези са тим иако се у посљедњих 15 дана два пута састао са Палмером.

Форум жена ПДП-а Бањалука донио је данас декларацију чији је циљ повећање учешћа жена не само у органима странке него у друштвено-политичком животу Српске и БиХ.

Предсједник Форума Дијана Јешић позвала је све жене да се више укључе у политички живот, да заједно креирају промјене и нове политике.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић рекао је да од избора расте подршка грађана Бањалуке и Српске овој политици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана