Бореновић: Потврђене листе за 60 општина и градова у Српској и једна у ФБиХ

Срна
Бореновић: Потврђене листе за 60 општина и градова у Српској и једна у ФБиХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је данас да су на сједници Предсједништва ПДП-а потврђене кандидатске листе за начелнике/градоначелнике и одборнике у 60 општина и градова у Републици Српској и једна у Федерацији БиХ – Гламочу.

Бореновић је истакао да ће укупно на изборима испред ПДП-а у политичку утакмицу ићи 1.120 кандидата за начелнике, градоначелнике и највише за одборнике у локалним скупштинама општина, односно градова.

“Наши кандидати ће бити и за начелнике Костајнице, Оштре Луке, Рудог, Зворника, Српца, Козарске Дубице, Котор Вароши. Већ је познато да излазимо са кандидатом за градоначеника у Бањалуци, уз подршку СДС-а и других политичких партија које су тренутно опозиционе, које нису парламентарне ни на нивоу Српске нити града“, рекао је Бореновић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је навео да у највећем броју локалних заједница ПДП иде заједно са партнерима из опозиционих странака на нивоу Републике Српске.

Бореновић очекује да из ове странке буде кандидат или за градоначелника Источног Сарајева или начелника општине Пале.

“То ће се све знати до коначне предаје кандидатских листа. Очекујем да ћемо почетни договор који смо направили са СДС-ом привести крају“, изјавио је Бореновић и истакао да је примарни разговор започет да у Источном Сарајеву од шест општина и града, једна кандидатура буде из ПДП-а, а шест из СДС-а.

Бореновић је изразио наду да ће показати довољно разума и мудрости да се направи тај кључни договор у граду Источно Сарајево, јер се то очекује и од СДСа- и од ПДП-а.

Он је истакао да ПДП жели да изборни резултат буде стварни одраз воље грађана који бирају локалну власт и своје представнике, а не "да буде воља бројача".

"Заједно са СДС-ом и другим политичким партијама у Бањалуци ћемо имати готово 2.000 посматрача који ће све учинити да се изборни процес спроведе на фер и поштен начин“, закључио је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана