Бореновић, Иванцов: Дејтонски мировни споразум веома важан за БиХ

Срна
Бореновић, Иванцов: Дејтонски мировни споразум веома важан за БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов сагласили су се данас да је за БиХ веома значајан Дејтонски мировни споразум, којим Република Српска и Федерација БиХ имају загарантоване уставне позиције, а Срби, Хрвати и Бошњаци конститутивност, поштујући права свих осталих грађана.

"Од великог је значаја да се као народ стратешки и дугорочно одредимо према најбитнијим питањима у будућности Српске, БиХ и цијелог региона, да би овај простор постао мјесто гдје наш народ нормално и безбједно живи", рекао је Бореновић након састанка у Источном Сарајеву.

Он је истакао да је основна обавеза обезбиједити грађанима економски напредак, владавину права, безбједност, али и да се у том смислу могу очекивати нови изазови, саопштено је из ПДП-а.

"Пренио сам амбасадору став да је одлазак становништва тренутно највећи проблем, чије посљедице можемо осјећати дугорочно", навео је Бореновић.

Он је додао да се мора стати у крај "манипулативном изборном процесу", као и да јавни медији треба да буду непристрасни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана