Богат програм током викенда на Сајму књиге у Бањалуци

М. М.
Богат програм током викенда на Сајму књиге у Бањалуци

Бањалука – На 24. Међународном сајму књиге у организацији “Гласа Српске”, током викенда одржано је неколико промоција. Сви заинтересовани који су у суботу посјетили Сајам књиге у Спортској дворани “Борик” имали су прилику да присуствују бројним промоцијама, те да се друже са присутнима ауторима.

Свакако најзапаженије за све љубитеље Љиљане Хабјановић-Ђуровић било је њено дружење са посјетиоцима на штанду издавача “Глобосино Александрија”, на којем је Хабјановић-Ђуровић представила своју књигу “На путу ка гори” и потписивала купљене примјерке.

Богат програм понудили су и овогодишњи 4. Међународни књижевни сусрети, а међу бројним ауторима који су учествовале на промоцији били су добитник признања овогодишњих сусрета Ђорђо Лингваглоса (Италија), Коља Мићевић (Република Српска/Францука), Душка Врховац (Србија), Сергеј Гловјук (Русија), Атила Јас (Мађарска) и Зоран Пешић Сигма (Србија), а затим и Ленка Кухар-Дањхелова (Чешка Република), Лучијан Алексиу (Румунија), Боривој Радаковић (Хрватска), Данијела Трајковић (Србија), Горан Врачар (Република Српска) и Петер Кухар (Словенија/Чешка).

Истог дана у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске додијељена је награда Ђорђу Лингваглоси. На церемонији су говорили и Душка Врховац, Ранко Рисојевић и Предраг Бјелошевић, а музичка пратња вечери била је виолинисткиња Лидија Бојиновић. Истог дана промовисана је књига овогодишњег добитника награде “Совица”, завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево “Није Инстаграм гума на бициклу”, аутора Владимира Комадине, те дјело “Споменко и Озрен” аутора Миле Савића. О дјелу су говорили аутор и рецезент Милан Ракуљ.

У оквиру Међународних књижевних сусрета, данас у 12 часова ће бити одржана промоција на којој ће учествовати Кајоко Јамасаки (Јапан/Србија), Славомир Гвозденовић (Румунија), Јованка Стојчиновић Николић (Република Српска), Душко М. Петровић (Србија), Боро Капетановић (Република Српска) и Доброслав Ћук (Република Српска). Нешто касније, у 13 часова, биће одржана још једна промоција у пјесничком духу, а на њој ће говорити Мартин Пребуђила (Словачка/Србија), Ангелина Бакалова (Бугарска), Жељка Аврић (Србија), Аћим Тодоровић (Република Српска), Здравка Бабић (Република Српска) и Млађо Станишић (Република Српска). Сајам књиге је данас отворен до 20 часова, а трајаће до сутра. Радно вријеме посљедњег дана је до 18 часова. М. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана