Бивши градоначелник осумњичен да је оштетио буџет Приједора за 55.000 КМ

Небојша Томашевић
Бивши градоначелник осумњичен да је оштетио буџет Приједора за 55.000 КМ

ПРИЈЕДОР – Бивши градоначелник Приједора Миленко Ђаковић осумњичен је да је несавјесним радом причинио штету буџету града од око 55.000 КМ јер је једнострано раскинуо уговор о зимском одржавању путева, сазнаје „Глас Српске“.

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да су против службеника у Градској управи М.Ђ. поднијели извјештај Окружном јавном тужилаштву Приједор којим га терете за кривично дјело несавјестан рад у служби.

- Осумњичени се терети да је као одговорно лице Градске управе Града Приједора у фебруару 2018. године, кршењем прописа, несавјесно поступао у служби и једнострано раскинуо оквирни споразум и уговор о зимском одржавању путева у Приједору који је склопљен са акционарским друштвом из Приједора, иако је извођач радова од момента ступања на снагу Оквирног споразума и Уговора извршавао уговорне обавезе. Извршењем овог кривичног дјела наступила је материјална штета за Град Приједор у износу од 54.985,32 КМ колико је принудном наплатом Град исплатио акционарском друштву по основу накнаде штете за неосновано раскидање уговора -  наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана