Бившег министра надзорна камера снимила док је бушио гуму на ауту VIDEO

Н.Т.
Бившег министра надзорна камера снимила док је бушио гуму на ауту VIDEO

БАЊАЛУКА -Бивши министар финансија Републике Српске Миленко Врачар ухапшен је синоћ због сумње да је комшијама бушио гуме на аутомобилима, а на друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се види Врачар како буши гуму на једном аутомобилу.

Незванично сазнајемо да ово није први пут да је ово урадио, те да су међу оштећенима и један бањачучки адвокат, али и судија.

Врачара су ухапсили припадници Полицијске управе Бањалука, а снимку се види Врачар на паркингу испред зграде у Бањалуци у којој живи како прво провјерава да ли га неко види и потом сјече гуму и бјежи од возила.

Српскаинфо наводи да је ријеч о аутомобилу једног познатог бањалучког адвоката, као и да је Врачар признао кривично дјело, али за сада нисмо успјели да добијемо потврду ових информација.

Врачар је био министар финансија у СДС-овој Влади Републике Српске као кадар ПДП-а, те је бивши генерални директор Нове бањалучке банке.

Врачар је током 2012. године био свједок сарадник и оштећени у предмету за узимање мита који се водио против бившег директора Јавног предузећа шуме "Шуме РС" Срђана Љубојевића који и осуђен због тога на годину затвора и новчану казну од 10.000 КМ.

Према тој пресуди Љубојевић је од Врачара, који је био директор фирме  "Вралаудит" тражио и узео мито у износу од 10.000 марака како би одобрио исплату дуга од 140.400 марака које су према поменутом предузећу имале "Шуме РС".

Врачар је био сарадник тужилаштва и Љубојевићу је дао унапријед припремљене означене новчанице.

Ekskluzivno:
Bivši ministar finansija Milenko Vračar, nije slutio da su bušenje guma snimile i nadzorne kamere. pic.twitter.com/Um0n9wWcHj

— Zoran Šarenac (@sarenaczoran) February 7, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана