Бисера Турковић говорила о стереотипима па усред конференције ставила мараму на главу

ГС
Foto: Кликс

Министарка иностраних послова Босне и Херцеговине Бисера Турковић је у току конференције за новинаре организоване поводом састанака са министром иностраних послова Ирана на тренутак ставила мараму на главу.

Турковић је рекла да оно што се не чини је једнак приступ свим проблемима и свим негирањима људских правa, преноси Кликс.

"Мало се прича о правима у Афганистану, мало се прича о правима у Палестини, мало се прича на крају крајева и о људским правима код нас. Ми као што добро знате имамо и двије школе под истим кровом имамо и забране употребе властитог језика, али имамо још нешто - имамо стереотипе који су дубоко укоријењени иако живимо у срцу Европе, иако смо европски народ, гајимо и мултикултурализам и мултирелигиозност", поручила је Турковић.

Турковић се затим прекрила марамом и поручила: "Замислите да сам вам се ја данас обратила овако покривена. Какав би била ваша перцепција, какав би био ваш стереотип. Сматрам да људска права укључују и право одјеће и нека свако облачи оно што хоће и некад буде једнако третиран", казала је Турковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана