Бијељина: Гостује представа "Благо /у/ нама"

Срна
Бијељина: Гостује представа "Благо /у/ нама"

БИЈЕЉИНА - Представа "Благо /у/ нама" према мотивима антологијске књиге "Благо цара Радована" Јована Дучића, у режији Дејана Јанковића, биће изведена у Бијељини у петак, 29. јануара, најављено је из Центра за културу "Семберија".

Овај инклузивни пројекат из области извођачких умјетности повезао је професионалне позоришне умјетнике и особе оштећеног вида у креативно умјетничко истраживање о теми људске среће, а представа је у децембру прошле године премијерно изведена на сцени Српског народног позоришта у Новом Саду.

"Редитељ представе је кроз форму сценског есеја успио да уобличи де-илузионистички театар у којем глумац има вишеструку функцију приповједача, тумача одређених ликова, коментатора, презентера, плесача, пјевача и партнера дебате у моментима интеракције са публиком", наводи се у најави.

Сваки извођач у представи имао је прилике да кроз све те споменуте функције изложи свој индивидуални и колективни став о теми да ли је смисао људског постојања остао непромијењен од Дучићевог времена до данас.

Извођачи у овој представи су Милица Петровић, Леа Јевтић, Катарина Брадоњић, Тијана Симић, Ана Јовчић, Витомир Шуљагић и Оливера Шуљагић.

Овај пионирски пројекат из области социјалне инклузије и поставке дјела "Блага цара Радована" на позоришну сцену подржала је Градска управа за културу Новог Сада у копродукцији "Артепункта" из Београда и "Лауреата" из Новог Сада.

Представа ће у Бијељини бити одржана у великој сали Центра за културу "Семберија", уз поштовање епидемиолошких мјера, у 20.00 часова, а цијена улазнице је 10 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана