БиХ отворила границу према Хрватској, Србији и Црној Гори, стигле и прве комшије

Срна
БиХ отворила границу према Хрватској, Србији и Црној Гори, стигле и прве комшије

КОСТАЈНИЦА - БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а према ријечима портпарола општине Александра Пашића, први преласци грађана из Хрватске забиљежени су на граничном прелазу Костајница, без мјера изолације или тестирања на вирус корона.

Пашић је истакао да је отварање границе од великог привредног значаја за општину Костајница, односно за пословне субјекте који имају пријављену дјелатност на подручју ове пограничне локалне заједнице.

Напомиње да је прелазак границе са пасошем или личном картом дозвољен је захваљујући јучерашњој одлуци Савјета министара.

- Општина Костајница нема забиљежених случајева заразе на својој територији и то је разлог више да се дође на кафу, фризуру, у куповину или да се ужива у гастро понуди, као што је то било прије епидемије вируса корона - истакао је Пашић.

Одлука о отварању границе односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 72 часа.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан PCR тест.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус и дозволе комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана