Беванда о привременом финансирању: Одлука на Предсједништву

nezavisne.com
Беванда о привременом финансирању: Одлука на Предсједништву

Сарајево - Вјекослав Беванда, министар финансија и трезора БиХ рекао је данас у Сарајеву новинарима да је у новембру Министарство финансија и трезора БиХ завршило Буџет којег је једногласно усвојило Вијеће министара и упутило Предсједништву.

“Сви важни кораци су завршени. Немам шта ту коментирати, само износим чињенице. Сви даљи кораци су на Предсједништву БиХ који је формални предлагач и упућује га у парламент”, рекао је Беванда, додавши да он није адреса више за то.

Беванда је нагласио да је Министарство финансија и трезора БиХ поступајући по закону сачинило документ привременог фнансирања за трећи квартал и отпремило мишљење и упутило на Вијеће министара БиХ.

На сутрашњој сједници Вијећа министара БиХ требало би да на дневом реду буде привремено финансирање.

Говорећи о раду Управног одбора УИО БиХ, Беванда је рекао да се у тој институцији ништа не дешава, да је у блокади већ двије и по године.

“Сваки мјесец одржавам сједнице УО УИО БиХ, сваки дан исти дневни ред, и ми већ двије и по године немамо већину прописану законом, ја на свакој сједници гласам за сваки приједлог. Ситуација је јако озбиљна и тешка”, каже Беванда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана