Бесплатна онлајн обука о Европској конвенцији о људским правима

Срна
Бесплатна онлајн обука о Европској конвенцији о људским правима

САРАЈЕВО - Савјет Европе лансирао је ажурирану верзију бесплатне обуке путем интернета "Увод у европску конвенцију о људским правима", саопштено је из Канцеларије Савјета Европе у БиХ.

У саопштењу је појашњено да је интерактивна обука, у трајању од пет часова, намијењена правним професионалцима, јавним властима, цивилном друштву и студентима.

Генерални секретар Савјета Европе Марија Пејчиновић Бурић рекла је да Европа има најјачи систем међународне заштите људских права било гдје у свијету захваљујући Европској конвенцији о људским правима.

"Да би систем испунио свој потенцијал, потребно је да правници, судије, службеници влада, невладине организације и други професионалци широм Европе науче како она функционише и да то знање користе у свакодневном раду", изјавила је Бурићева.

Ажурирана обука дио је опсежног "ХЕЛП" програма Образовања за људска права за правне стручњаке.

Обука садржи модуле о Европској конвенцији о људским правима, Европском суду за људска права и, први пут, извршењу пресуда суда у Стразбуру, што је битно за подизање стандарда људских права.

Ажурирана обука сада је доступна на енглеском језику, са још неколико језичких верзија које би требале да изађу у наредним мјесецима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана