Бећировић подржао Ђукановића: Ни нама у БиХ није свеједно ко ће остварити побједу

ГС
Бећировић подржао Ђукановића: Ни нама у БиХ није свеједно ко ће остварити побједу

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић послао је уочи другог круга предсједничких избора у Црној Гори поруку подршке кандидату Демократске партије социјалиста (ДПС) Мили Ђукановићу.

Како се наводи у саопштењу ДПС-а, Бећировић је рекао да су пред Црном Гором судбоносни избори, преноси Аваз.

- Није свеједно шта ћете одлучити у недјељу. Није свеједно ни нама у Босни и Херцеговини какав ћете избор направити. Ми нашу Босну и Херцеговину никада нећемо издати. Немојте ни ви Црну Гору. Немојте издати претке, немојте издати историју, чувајте државу - рекао је Бећировић.

Додао је да Црна Гора и Босна и Херцеговина спадају у ред најстаријих држава у југоисточној Европи и као члан Предсједништва државе Босне и Херцеговине његова је и људска и политичка обавеза да подржи снаге које се боре за очување независне Црне Горе.

Како ДПС наводи у саопштењу, постоје они који су му поручили да не ризикује и да не подржи Милу Ђукановића, али, како је саопштио, на калкулантске рачунице никада није пристајао.

- Ја сам човјек који има став јасан и гласан, прецизан и недвосмислен. Безрезервно подржам људе који се боре за независну Црну Гору. Предсједник Мило Ђукановић је доказани борац за црногорску државу и пријатељ Босне и Херцеговине - рекао је Бећировић.

ДПС у саопштењу наводи и да је рекао да су "ове двије државе угрожене од истог великодржавља".

- Немојте дозволити да Црну Гору покоре протогонисти великодржавља. Покажите да мултиетничка и антифашистичка Црна Гора је у најбољем интересу и Црне Горе и цијеле регије и цијеле Европе. Чувајте антифашистичку и мутиетничку Црну Гору - поручио је Бећировић.

Бећировић је позвао је грађане да у недјељу сви изађу на изборе и како је рекао спасу Црну Гору.

- У недјељу покажите храброст и чојство. Нека вјечно живи Црна Гора. Нека вјечно живи Босна и Херцеговина. Нека вјечно живи савезништво државе Босне и Херцеговине и државе Црне Горе - закључио је Бећировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана