Бањалука: Снажан вјетар оборио пет стабала у дрворедима

Srna
Бањалука: Снажан вјетар оборио пет стабала у дрворедима

БАЊАЛУКА - Ватрогасна бригада и градске комуналне екипе санирају посљедице олујног невремена које је погодило Бањалуку.

Срни је у Градској управи речено да је снажан вјетар око поноћи оборио најмање пет стабала у градским дрворедима на више локација, те оштетио најмање један аутомобил.

Грађанима је упућен позив да и данас предузму све могуће мјере на заштити имовине и живота, с обзиром на то да и данас вриједи жуто упозорење, због могућности снажних удара вјетра.

- Одсјеку за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице града Бањалука није пријављена нека велика материјална штета причињена олујним невременом које је погодило Бањалуку - рекао је шеф овог одсјека Младен Ћућун.

Додао је да немају информације о штети на кућама.

- Нама до сада није пријављена никаква већа штета, синоћ су ватрогасци за кратко вријеме, неких пола сата имали пет интервенција. Све саобраћајнице су проходне и нема никаквих проблема, оштећена је једна градска клупа, корпа за отпатке и једно путничко моторно возило. То је оно што је радила ватрогасна бригада и што ми знамо - рекао је Ћућун.

Он је истакао да за сада немају информација да ли има штете на појединим приватним или пословним објектима, као и да ватрогасци на таквим локацијама нису интервенисали.

Према његовим ријечима, ватрогасци су током ноћи реаговали у више наврата.

- Прва дојава је била ноћас у 0.40 и до неких три часа послије поноћи све градске саобраћајнице су биле проходне и све интервенције су спровели бањалучки ватрогасци - рекао је Ћућун.
Он је додао да су бањалучки ватрогасци добро опремљени и 24 часа у приправности за било коју врсту интервенција.

Ћућун је навео да је у Бањалуци и данас на снази жуто упозорење, због могућности снажних удара вјетра.

- Жути аларм не би требао да изазове веће проблеме, али опрез је увијек добродошао и овим путем позивамо све наше грађане да воде рачуна и да предузму како личне мјере зашттите, тако и колективне. Када су овакве најаве у питању попут олујног вјетра да воде рачуна о остављању својих путничких аутомобила и да на терасама не остављају ствари које су лако покретне - истакао је Ћућун.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана