Бањалука: Донаторска модна ревија “Српска свадба” окупила хуманисте (FOTO)

Анита Јанковић Речевић
Ревија
Foto: В. ТРИПИЋ | Ревија

БАЊАЛУКА - Донаторска модна ревија под називом “Српска свадба”, на којој су представљене колекције за вјенчања, одржана је вечерас у Бањалуци, а сав приход намијењен је изградњи домова за вишечлане и социјално-угрожене породице како би што више дјеце досањало сан о крову над главом.

Организатор овог догађаја је “Фондација Српска кућа” која је за годину дана постојања изградила дом за три вишечлане породице из Српске.

- Већ сада можемо рећи да породица Савић из Бањалуке која има осморо дјеце добија своју кућу због чега смо изузетно задовољни и поносни вечерашњим догађајем - рекла је оснивач Фондације Јелена Трнинић Милићевић додавши да су вечерас одглумили српску свадбу и тако приказали домаће обичаје што је одушевило све присутне у свечаној сали Банског двора у Бањалуци.

Она је истакла је да је овај догађај окупио 72 волонтера почевши од шминкера, модела који су носили креације, фризера, па до свих осталих.

-  Окупили смо се око племените идеје и свака марка, сваки труд који се уложи директно иде за изградњу кућа. Хаљине које су вечерас носили модели донирала су нам физичка лица, бутик “Јелена шоп”, а једно своје одијело поклонио нам је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић - рекла је Трнинић Милићевић казавши да снимање тв серијала креће у понедјељак, а премијерно приказивање 12 епизода креће од септембра на Алетрантивној телевизији.

Вјенчанице представљене на вечерашњој ревији биће уручене Граду Бањалука за потребе манифестације колективног вјенчања, док ће свечане хаљине и одијела бити донирани Дому за дјецу и омладину без родитељског старања “ Рада Врањешевић” и Средњошколском дому у Бањалуци.

Савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић Бањац рекла је да град Бањалука настоји да подржи све здраве инцијативе, поготово оне које за циљ имају очување породице и останак на овим просторима.

Директорка Дома “Рада Врањешевић” Дарјана Кецман рекла је да ће Фондација  “Српска кућа”, чији је оснивач и Горица Додик, поред хаљина и одијела, за матуранте из ове установе обезбиједила и све остало непоходно за прославу те најсрећније вечери у животима младих људи.

- Ове године имамо седам матураната, два младића и пет дјевојака које ће добити и шминку и фризуру - казала је Кецманова.

Донаторској модној ревији присуствовао је предсједник РС Милорад Додик са својом породицом, премијер Радован Вишковић, министри из Владе РС, те бројне друге званице из културног и привредног живота Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана