Бањалучанин Владимир Каралић из Кине за “Глас Српске”: Провинција Хубеи закључана због коронавируса

Милијана Латиновић
Бањалучанин Владимир Каралић из Кине за “Глас Српске”: Провинција Хубеи закључана због коронавируса

ЂИНГЗО- Цијела кинеска провинција Хубеи је буквално закључана због коронавируса, не може се проћи ни аутомобилима, рекао је за “Глас Српске” Бањалучанин Владимир Каралић који већ годину дана живи и ради у граду Ђингзо у Кини.

Каралић који је прије два дана из града Ђингзо који се налази 150 километара од Вухана, гдје се појавио вирус, са породицом отпутовао на одмор рекао је да је пролазећи кроз Вухан воз стао само због реда вожње али да нико није ни ушао ни изашао на тој станици.

- На срећу отпутовали смо у други град и остајемо до даљњег. Иако смо на потпуно супротној страни од Вухана мјере опреза су велике и чак и овдје у метроу мјере температуру свима и апсолутно сви носе маске на лицу- испричао је Каралић.

Коронавирус који се прије неколико дана појавио у Вухану узео је већ десетине живота а тај град у најмногољуднијој земљи на свијету претворен је у карантин.

У циљу збрињавања обољелих надлежни у Вухану започели су изградњу болнице са 1.000 кревета која би требало да буде завршена до понедјељка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана