Бањалучанин осумњичен за сексуално искориштавање дјетета: Мамио дјевојчице путем Фејсбука

Ј.С. Фото: илустрација
Бањалучанин осумњичен за сексуално искориштавање дјетета: Мамио дјевојчице путем Фејсбука

БАЊАЛУКА - Радован Ш. (50) из Челинца осумњичен је за сексуално злостављање или искориштавање дјетета посредством компјутерске мреже, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним сазнањима, Радован Ш. је путем друштвене мреже Фејсбук мамио малољетнице и са њима се дописивао. Њега је, како сазнаје "Глас", контактирао грађанин са лажног профила представљајући се као дванаестогодишњакиња. Радован Ш. је потом на тај лажни профил слао фотографије на којима је наг.

Ловац на педофиле је преписку  објавио у Фејсбук групи "Стоп педофилији", након чега је и откривен.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су, наводећи иницијале, да су код осумњиченог пронађени предмети који се доводе у везу са овим дјелом.

-  Полицијски службеници ПУ Бања Лука, су путем друштвених мрежа и средстава јавног информисања дошли до сазнања да је извршено кривично дјело. Након краће истраге  идентфиковали су Р.Ш. - казали су у ПУ Бањалука.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, а против Радована Ш. ће бити достављен извјештај за  искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана