Бањац: За Србе су три прста свето тројство

Срна
Бањац: За Србе су три прста свето тројство

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да су за Србе три прста свето тројство и поручио да никоме у Републици Српској не пада на памет да се одрекне слободе мисли и говора, те да ће се борити за ту слободу, српску традицију и обичаје.

Слобода, демократија и људска права су изнад свега, поручио је Бањац, који је данас реаговао поводом усвојене декларације о забрани дизања три прста коју је донијела Скупштина Кантона Сарајево.

-Три прста значе мир, а за нас Србе свето тројство. Сада је све кристално јасно, муслимани не желе мир, већ управо супротно, њихова највећа жеља је  -  рекао је Бањац Срни.

Он је рекао да Срби не дају своју традицију и обичаје.

-Нацистичко фашистичке одлуке данас су нормалне. Хитлерове жеље данас проводи дио међународне заједнице, а све под плаштом демократије и европеизације. Никоме у Српској не пада на памет да поклони слободу мисли и говора и за то ћемо се борити - , поручио је Бањац.

Он је навео да су Срби и православци опредијељени за европске, а не за, како је рекао, нацистичке вриједности организације која се зове ЕУ.

-Не дамо своју традицију и обичаје -  поручио је Бањац.

Скупштина Кантона Сарајево једногласно је данас, на приједлог Клуба СДА, усвојила декларацију којом се најоштрије осуђује дизања три прста испред заједничких институција.

Федерални медији објавили су јуче фотографију на којој је новоименовани министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић пред зградом заједничких институција у Сарајеву подигао три прста, након чега је услиједила и декларација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана