Аутомобил вукао мушкарца на санкама ауто-путем Сарајево - Зеница VIDEO

klix.ba
Аутомобил вукао мушкарца на санкама ауто-путем Сарајево - Зеница VIDEO

На ауто-путу А1 у смјеру Сарајево – Зеница данас је забиљежена опасна вожња, ни мање ни више, већ санкама које је коловозом вукао аутомобил на које су биле закачене.

Како за klix.ba јављају возачи који су свједочили овом несвакидашњем призору, аутомобил је ужетом за собом вукао санке на којима је сједио мушкарац, и то у пратњи друга два возила са упаљена сва четири жмигавца. Може се примијетити како је на аутомобилу који вуче санке отворен гепек у којем сједи други мушкарац и снима видео.
 
Огорчени возачи који су у чуду забиљежили овај случај говоре како су друга два аутомобила блокирала обје траке ауто-пута, док се возило са санкама кретало испред њих, што је проузроковало озбиљне сметње и потешкоће на путу који је намијењен искључиво брзом моторном саобраћају.

Како стоји у Закону о саобраћају БиХ, ауто-путем се не смију кретати пјешаци, стока, ни возила која се према одредбама овог закона не сматрају моторним возилима.

Ауто-путем се не смију кретати ни моторна возила која према својим конструкционим особинама не могу да се крећу брзином већом од 40 километара на сат.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана