Амиџић: Нема подршке Министарству одбране за буџет од 1,7 милијарди КМ

Срна
Амиџић: Нема подршке Министарству одбране за буџет од 1,7 милијарди КМ

САРАЈЕВО - Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић изјавио је да би напустио Савјет министара, у случају да буде уважен захтјев Министарства одбране за буџет од 1,7 милијарди КМ.

"Званична политика партије из које ја долазим и предсједника партије /Милорада Додика/ јесте да се такве ствари не подрже. Од мене се очекује да подржимо ствари које се односе на квалитет живљења људи на овом простору и ја те ставове дијелим", рекао је Амиџић новинарима у Сарајеву.


Амиџић је истакао да је проблем БиХ у Сарајеву, а не у неком другом граду, те да је проблем унутар институција, а не ентитета.

"Људи који живе у Федерацији БиХ лагодиније се осјећају када направе овакву конференцију за новинаре у свом граду и ја бих се лагодније осјећао да направим конференцију у Бањалуци. Не, ја сам желио да то урадим овдје да бих указао да је проблем БиХ у Сарајеву", додао је Амиџић.

Он је нагласио да финансијска стабилност земље није само у његовим већ у рукама свих који раде у Сарајеву.

Говорећи о захтјевима за олакшице грађанима, Амиџић је навео да ће се у наредном периоду бавити иницијативом за ослобађање од плаћања ПДВ-а на прву некретнину.

"Мислим да постоји добра пракса у региону, морамо да сагледамо финансијске ефекте такве одлуке", рекао је Амиџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана