Америчка амбасада без коментара на програмску декларацију СДА

Срна
Америчка амбасада без коментара на програмску декларацију СДА

Сарајево - Из Амбасаде САД још није стигао одговор на питања Срне у вези са Програмском декларацијом, коју је усвојила СДА на конгресу одржаном у суботу, 14. септембра.

Срна није добила одговор на питања, упућена у недјељу у 10.00 часова на мејл адресу Службе за односе за јавношћу Амбасаде САД у БиХ, у којима је затражен став Амбасаде у вези са Програмском декларацијом СДА, у којој се између осталог наводи да је “примарни и дугорочни циљ ове странке усвајање устава којим би БиХ била дефинисана под називом “република БиХ”, са три нивоа власти - државним, регионалним и локалним”.

Амбасада САД у БиХ није се огласила иако је ријеч о класичном примјеру залагања за измјену Дејтонског споразума на којој почива БиХ као државна заједница два ентитета и три конститутивна народа.

Друго питање, на које Срна, такође, није добила одговор било је да ли ће се тим поводом, као и у вези са реториком предсједника СДА Бакира Изетбеговића, којом велича ратне злочинце из реда бошњачког народа, састати Савјет за имплементацију мира БиХ?

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана