Амбасадори ПИК-а подржали Шмита због пријетњи, али не наводе којих

Анадолија
Амбасадори ПИК-а подржали Шмита због пријетњи, али не наводе којих

САРАЈЕВО - У свјетлу недавних пријетњи, укључујући и пријетње насиљем, усмјерених против Кристијана Шмита, амбасадори земаља чланица Управног одбора Савјета за спровођење мира (ПИК) још једном су изразили чврсту и досљедну подршку Шмиту и његовој улози у БиХ у надзирању спровођења цивилних аспеката Општег оквирног споразума за мир.

-Покушаји угрожавања позиције високог представника доприносе подјелама у друштву и скрећу пажњу са суштинских реформи које су потребне БиХ -  наводи се у саопштењу ПИК-а.

Амбасадори Управног одбора ПИК-а позивају „главне актере у цијелој БиХ да уложе енергију у рјешавање најхитнијих изазова с којима се ова земља суочава, а то су: економски развој, борба против корупције, јачање владавине права и напредовање БиХ на њеном евроатлантском путу“.

Амбасадори земаља-чланица ПИК-а захвалили су Шмиту на његовом опредјељењу да сарађује са свим актерима у БиХ на проналажењу стабилних и трајних рјешења потребних за спровођење преосталих елемената Програма 5+2 чиме би дошло до успјешног окончања међународне супервизије у БиХ.

-Амбасадори земаља-чланица Управног одбора ПИК-а спремни су пружити своју помоћ и подржати домаће званичнике у њиховим настојањима да осигурају просперитетну будућност за све грађане који живе у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана