Амбасада САД у БиХ: Потребан озбиљан дијалог, а не запаљива реторика

Срна
Амбасада САД у БиХ: Потребан озбиљан дијалог, а не запаљива реторика

САРАЈЕВО - Америка чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет БиХ, а запаљива реторика и кораци за подривање ових принципа су нереални, неприхватљиви и антидејтонски, истакли су из Амбасаде САД у БиХ.

Права реформа и озбиљан дијалог, а не дестабилизирајуће акције и реторика је оно што ће грађанима БиХ донијети бољу будућност, наводи се на “Твитер” налогу Амбасаде САД.

“Осим тога, ове акције служе као изговор за лидере да избјегну одговорност за спровођење важних реформи као што су укључива изборна и ограничена уставна реформа за слободније и поштеније изборе, мјере владавине закона како би се корумпирани сматрали одговорнима и економске промјене које доносе радна мјеста и инвестиције”, наводе из Амбасаде САД у БиХ.

Амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер разговарали су данас са предсједавајућим Дома народа БиХ Бакиром Изетбеговићем и замјеником предсједавајућег Драганом Човићем како би промовисали дијалог о владавини закона, остваривим изборним и економским реформама неопходним за повјерење грађана и напредак на путу ка ЕУ.

Човић је на “Твитеру” написао да је састанак о реформи изборног законодавства, стабилности и дијалогу, као и неопходним корацима напријед ка статусу кандидата за пријем у ЕУ био конструктиван.

“Овај поступак мора бити завршен у наредна два мјесеца”, истакао је Човић.

На “Твитеру” се огласио и Сатлер који је навео да су Нелсон и он поновили важност дијалога, европских реформи и укључивог процеса изборне, односно уставне реформе, у складу са Мишљењем ЕУ, што треба довести до слободнијих и поштенијих избора 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана