Амбасада Русије: Манипулација такозваних партнера, игноришу наше чланство у ПИК-у

Г.С.
Амбасада Русије: Манипулација такозваних партнера, игноришу наше чланство у ПИК-у

САРАЈЕВО - Комунике одражава мишљење само одређеног дијела међународне заједнице, а Русија задржава право да дјелује на основу улоге Русије као једног од свједока Дејтонског мировног споразума, саопштено је из Амбасаде Руске Федерације поводом данашње сједнице Савјета за провођење мира.

"Задржавамо право да дјелујемо на основу улоге Русије као једног од свједока Дејтонског мировног споразума.

Потврђујемо наш принципијелни став о нелегитимности такозваног високог представника. Његови неспретни поступци, ексцентрично понашање, јавне ескападе исмијавају се чак и у западним медијима. Све је то довело до невиђеног пада његовог ауторитета у БиХ, што само потврђује исправност нашег става у погледу ништавости његовог мандата без одобрења Савјета безбједности УН-а.

Чини се да су наши западни колеге упали у ситуацију из "Кваке 22". С једне стране неосновано трубе о поштовању суверенитета БиХ, с друге стране, не могу да се одрекну инструмента вањског протектората – Канцеларије високог представника, који им је потребан за постизање очигледно недејтонског циља, а то су евроатлантске интеграције БиХ.

Полазимо од тога да судбину БиХ требају одређивати њени грађани, и то самостално и без вањског старатељства." - пише у саопштењу Амбасаде Руске Федерације поводом данашње сједнице Савјета за провођење мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана