Александар Савић изабран за предсједника Предсједништва БОРС-а

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Александар Савић данас је изабран за предсједника Предсједништва Борачке организације Републике Српске (БОРС).


Савић, који је изабран на данашњој сједници Предсједништва БОРС-а која је одржана у Источном Сарајеву, рекао је да је Предсједништво БОРС-а разматарало значајне теме за борачку популацију и ову организацију.

"Одређена консолидација је постигнута, а имамо најаву са терена да ће наредне сједнице Предсједништва бите посјећене и од оних чланова који су на неки начин можда бојкотовали, али и из здравствених разлога нису присуствовали данашњој сједници", навео је Савић и додао да је сједница одржана у толерантној атмосфери.

Савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске генерал Милан Торбица истакао је да га је сједница охрабрила јер је Предсједништво БОРС-а врло зрело, конкретно и квалитетно наставило рад организације, што и није смјело да дође у питање.

Он је додао да су разматране веома значајне теме за БОРС, односно борце.

"Рјешавају се статусна питања бораца и приједлог је да се рјешава статус Борачке организације као најмасовније, највеће организације проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата. Министарство је дало своје мишљење и углавном је сагласно са оним питањима које је покренула Борачка организација. Међутим, није на Министарству да даје коначну одлуку јер је то меморандум сарадње између ове организације и Владе Републике Српске и тако ће и бити", истакао је Торбица.

Он је напоменуо да подржавају рад БОРС-а и питања која покрећу, у зависности од материјалних могућности Владе.

Делегација Предсједништва БОРС-а данас је положила вијенац на Војничком гробљу у Миљевићима у Источном Сарајеву, а томе је претходио састанак са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана