Акција за помоћ у лијечењу Жане Јешић

Срна
Акција за помоћ у лијечењу Жане Јешић

ПАЛЕ - Црвени крст Пале и колектив Олимпијског центра “Јахорина” покренули су хуманитарну акцију с циљем прикупљања 20.000 КМ за лијечење у Београду Жане Јешић, која болује од карцинома.

У оквиру акције постављене су касе широм Пала да би грађани могли да учествују остављајући новац за прикупљање помоћи.

Секретар општинског Црвеног крста Јелена Петровић рекла је Срни да се Жана тренутно налази на приватној клиници у Београду, гдје јој је током викенда хитно извршена операција карцинома унутрашњих органа абодомена, те навела да је првобитна Жанина болест гениталних органа метастазирала и проширила се на друге органе.

“Операција је успјешно обављена. Наредни дани су врло неизвјесни и потребно је да се види да ли ће цријева профункционисати и како ће Жанин организам прихватити уграђене имплантате. Она тренутно комуницира порукама и осјећа се добро”, додала је Петровићева.

Она је истакла да су касице постављене у тржним центрима “Конзум” и “Бест”, у Парохијском дому на Палама, у угоститељским објектима “Скала”, “Асториа”, “Контакт”, “Плато”, “Златна жита”, кафеу “Банка” и “Винотека”, те у продавници “Триста чуда” на Градској пијаци Пале, на бензинској пумпи “Нешковић”, у бурегџиници “Арома”, просторијама општине Пале, као и у трговинским објектима “Оногошт” на Лукама и Мокром, “Павер” у Сумбуловцу, а једна ће бити постављена у Подграбу.

Петровићева је истакла да су Паљани безброј пута показали хуманост у оваквим акцијама, те позвала све људе добре воље да се прикључе хуманом гесту у складу са могућностима.

Сви који желе да помогну новац могу уплатити на жиро рачун у Хипо алпе адрија банци на број 552-11531169361-68, на име Жана Јешић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана