Акција “Ловац”: На подручју Билеће ухапшена два службеника Граничне полиције БиХ

ГС
Foto: Илустрација

БИЛЕЋА - Полицајци Граничне полиције БиХ, на подручју Билеће и околине, реализовали су акцију “Ловац” у оквиру које је ухапшено више особа, међу којима су и два полицијска службеника Граничне полиције БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Како се додаје у саопштењу акција је усмјерена на откривање и казнено процесуирање организоване криминалне групе која већ дуже вријеме дјелује на том подручју.

Тужилаштво је додало да су осумњичени под истрагом због кривичних дјела -Удруживање ради чињења казнених дјела,  а у свези са казненим дјелима Кријумчарење, Недозвољен промет акцизним производима, Злоупораба службеног положаја или овласти те Примање дара и других облика користи.

“Осумњичени полицијски службеници осумњичени су да су дужи временски период, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака, у току радног времена, омогућавали другим осумњиченим особама кријумчарење акцизних и других производа преко државне границе, из Црне Горе у БиХ”, појаснили су у саопштењу.

Акција је реализована по налогу и под надзором тужоца из Посебног одјељња за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Након криминалистицке обраде те извршених претреса, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ, који ће донијети одлуку о даљим активностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана