Ајдиновић: Издата 23.164 рјешења о изолацији на граничним прелазима у ФБиХ

Срна
Ајдиновић: Издата 23.164 рјешења о изолацији на граничним прелазима у ФБиХ

САРАЈЕВО - Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић саопштио је данас да су федерални инспектори на граничним прелазима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ издали 23.164 рјешења о четрнаестодневној изолацији.

Ајдиновић је конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да је мјерама и надзорима обухваћено укупно 2.719 лица - држављана БиХ са пребивалиштем у Републици Српској, који су у БиХ ушли преко граничних прелаза који се налазе на територији ФБиХ.

"Исто је учињено и за 275 лица, држављана БиХ са пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, за које су подаци достављени Инспекторату Брчко дистрикта", рекао је Ајдиновић.

Он је навео да данас истичу мјере за 441 рјешење о изолацији која су издали федерални санитарни инспектори, а закључно са јучерашњим даном је за 14.894 лица истекао период обавезне изолације у трајању од 14 дана.

Ајдиновић је нагласио да кантонални полицијски органи свакодневно контролишу лица којима су федерални санитарни инспектори издали рјешења о стављању под здравствени надзор/обавезну изолацију, те је у том смислу Федералној управи за инспекцијске послове до сад достављено укупно 398 збирних службених забиљешки о непоштовању изречених мјера, а против 64 лица биће покренути прекршајни поступци.

Везано за контролу формирања и кретања цијена у ФБиХ, Ајдиновић је рекао да су на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона до сада укупно извршена 162 инспекцијска надзора, те 155 контролних надзора у апотекама и другим продајним објектима.

"Утврђена су 163 прекршаја, што подразумијева издавање 163 прекршајна налога у износу од 261.350 КМ. Код 155 субјекта надзора нису утврђене неправилности у пословању, односно утврђено је да пријаве грађана нису биле утемељене", рекао је Ајдиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана