Војислав Шешељ, предсједник СРС, за Глас Српске: Благојевић и Поплашен неће моћи на изборе са мојим именом

Горан Маунага
Војислав Шешељ, предсједник СРС, за Глас Српске: Благојевић и Поплашен неће моћи на изборе са мојим именом

Београд, Бијељина - Предсједник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је у петак "Гласу Српске" да ће тужити лидера Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" Мирка Благојевића и поднијети пријаву Централној изборној комисији БиХ уколико на изборе крене са његовим именом у називу своје странке.

Благојевић је најавио улазак у кампању за локалне изборе у сарадњи са некадашњим предсједником РС и у то вријеме једним од најближих Шешељевих сарадника са ове стране Дрине Николом Поплашеном. Шешељ је казао да Благојевићу и његовој странци нико није дао право да се служи његовим именом.

- Он нема право да користи моје име. Ту дивљу, вештачку странку којој је Благојевић признање издејствовао у суду уз подмићивање судије, ми не признајемо. То што ће се он, Поплашен и остали уједињавати, мене не интересује. Једино што ме интересује јесте да не злоупотребе моје име - истакао је Шешељ.

Коментаришући чињеницу да је, упркос том ставу, у називу странке на чијем је челу Благојевић већ годинама његово име, Шешељ је истакао да је Благојевић направио хаос у СРС.

- После направљеног хаоса је напустио странку, али јој је преотео регистрацију. Он је сад адвокат у Бијељини и пошто је подмитио судију, он му је досудио да је он права СРС. Иначе, уз себе није имао никога. Не подржавамо ни СРС РС на чијем је челу Миланко Михајлица. Права и једина СРС у РС, странка коју ми у централи у Београду признајемо, је СРС без икаквих додатака. Председник је Драган Ђурђевић - казао је Шешељ.

Говорећи о Поплашену лидер радикала је казао да је он избачен из странке.

- Избачен је из СРС зато што је издао странку. Касније смо сазнали да је имао тајне разговоре са истражитељима Хашког трибунала и да им је дао изјаву која је коришћена у мом процесу. Али, одустали су од тога да га доведу као сведока кад су схватили да ћу га ја осујетити и растурити - рекао је Шешељ.

Благојевић је истакао да неће користити Шешељево име у називу странке и да на изборе излази у коалицији која носи назив Јединствена напредна странка.

- На тај назив можда ћемо још додати суфикс "Др Никола Поплашен". Када будемо имали први конгрес странке, договорићемо се о промјени тог "Др Војислав Шешељ". Ја њему нећу правити проблеме. Ни мени није у реду да странка носи тај суфикс пошто Шешељ и ја нисмо у добрим односима. Да јесмо, наравно да би то име било у називу странке, а овако нема смисла. То треба уредити правно, и биће, али није то баш тако једноставно. Суд је одлучио како је одлучио - каже Благојевић одбацујући Шешељеве наводе за растурање странке и подмићивање судије.

Поплашен је у петак био на службеном путу због чега није могао говорити о повратку на политичку сцену и Шешељовим оптужбама.

РС желе да утопе у унитарну БиХ

Говорећи о политичкој ситуацији у РС Војислав Шешељ је рекао да се Српска налази под великим притиском како би била изграђена унитарна БиХ.

- Западњаци воде акцију, они вуку све конце. Њима је циљ рушење председника РС и СНСД-а Милорада Додика како би РС била утопљена у унитарну БиХ. Ми у Српској припадамо владајућој већини и подржаваћемо Додика све док брани РС и док се ослања на Русију у одбрани српских националних интереса. А имамо и критичке примедбе на његову власт и поступке - истакао је Шешељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана