Вишковић: СНСД у Новом Граду има стабилну подршку

Срна
Вишковић: СНСД у Новом Граду има стабилну подршку

Нови Град - Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Радован Вишковић рекао је вечерас да је Општински одбор /ОО/ ове странке у Новом Граду јединствен и да има стабилну подршку коалиционих партнера.

Вишковић, који је присуствовао изборној конференцији ОО СНСД-а на којој је Мирослав Дрљача изабран за предсједника ОО, истакао је да и општинска власт предвођена СНСД-ом има стабилну подршку у локалном парламенту, те да су на изборној скупштини све одлуке усвојене једногласно.

“Начелник општине има двотрећинску већину у Скупштини општине. Мислим да су се стекли услови да СНСД полако уђе у предизборну кампању за локалне изборе који ће бити одржани у октобру идуће године”, рекао је Вишковић новинарима. Он је нагласио да је руководство ове локалне заједнице до сада имало подршку Владе Републике Српске, те да ће тако бити и у наредном периоду. Дрљача је рекао да ће у Новом Граду бити настављен континуитет рада СНСД-а. “Ми смо од 2006. године најјача политичка партија у Новом Граду и имамо највише одборника у Скупштини општине. Ја сам на прошлим локалним изборима добио повјерење грађана за начелника општине”, истакао је Дрљача. Он је навео да ће обједињавање начелничке и функције предсједника Општинског одбора, односно централизација власти олакшати рад и локалне власти и одбора СНСД-а, те нагласио да ће на идућим локалним изборима бити потврђени добри резултати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана