СИПА истражује случај пријетњи тужиоцу Јањићу

Ж. Д.
СИПА истражује случај пријетњи тужиоцу Јањићу

Сарајево - Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) није добила пријаву адвоката Лејле Човић да су она и њен клијент Насер Орић добили било какве пријетње од свједока Тужилаштва БиХ у предмету “Насер Орић и Сабахудин Мухић”, али су потврдили да су добили пријаву да је пријећено тужиоцу Мирославу Јањићу.

Подсјетимо, након што је Јањић пријавио пријетње, адвокат Лејла Човић у федералним медијима је рекла да су пријетње добили и она и Орић и да се то десило више пута у протеклих шест мјесеци. Урадио је то, додала је, свједок Тужилаштва БиХ који је пријетио тужиоцу Јањићу.

Тужилац Јањић је за “Глас Српске” рекао да је добио пријетње смрћу уочи обнове поступка против Орића и Мухића и да их је упутио један од свједока који је дао исказ у том предмету. Како сазнајемо, пријетње Јањићу су стигле од Самира Авдића, а ријеч је о свједоку који је својевремено био предложен као свједок Тужилаштва БиХ, али је тужилац Јањић одустао од њега након што је као заштићени свједок ступио у контакт с Орићевом одбраном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана