Интеграл гради мост на Сави

Ведрана Кулага
Интеграл гради мост на Сави

Бањалука - Конзорцијуму фирми "Интеграл инжењеринг" Лакташи, "Ђуро Ђаковић монтажа" и "Загреб монтажа" повјерена је изградња моста на Сави код Градишке, а у Републици Српској очекују да ће све предвиђене процедуре бити ускоро завршене како би кренула реализација тог важног пројекта.

Тендер за избор извођача радова крајем прошле године расписале су "Хрватске цесте", а у предвиђеном року стигле су три пријаве. Најповољнију понуду у вриједности 23,49 милиона евра доставио је конзорцијум фирми у којем је "Интеграл инжењеринг" Лакташи, друга по вриједности је понуда конзорцијума "Херинг" и ГП "Мостоградња" из Широког Бријега од 41,54 милиона, док је 46,21 милион евра понудио конзорцијум компанија ИЦМ и "Маег конструциони" из Италије.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је за АТВ да је хрватска страна објавила да је изабрала најповољнијег извођача радова и да очекује да у најскорије вријеме почне изградња моста на Сави између Републике Српске и Хрватске.

- Очекујем да тај посао почне веома брзо ако не буде сметњи у вези са процедурама, жалбама, роковима и слично - рекао је Трнинић и додао да је посао добио конзорцијум у коме су једна домаћа и двије хрватске компаније.

У јавном предузећу "Аутопутеви Републике Српске" јуче су потврдили да је донесена одлука о додјели уговора и да тече рок за жабе, а упоредо се ради и на избору надзора.

Радова, од увођења извођача у посао, треба да буду завршени у року од 30 мјесеци, односно 896 календарских дана, упоредо са градњом моста почеће, казали су раније у "Хрватским цестама", и градња приступне саобраћајнице са хрватске стране. Прича о изградњи моста на Сави дужине 463 метра траје од 2004. године, а пројекат са приступним саобраћајницама је, према ранијим подацима, вриједан 64 милиона, а вриједност моста је 23,2 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана