Додик: Можда ће бити Савјет министара, али не и чланство у НАТО

Срна
Додик: Можда ће бити Савјет министара, али не и чланство у НАТО
Додик: Можда ће бити Савјет министара, али не и чланство у НАТО

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да БиХ сигурно неће приступити НАТО савезу, а да ће Савјет министара можда бити формиран.

“Не мора ни бити Савјета министара, али сигурно је да неће бити НАТО, а можда ће бити Савјет министара”, рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

Он је поновио да се условљавањем и опструисањем формирања власти на нивоу БиХ српском народу крши уставом загарантовано право на политичко представљање.

“Ми се не боримо много за БиХ, нећемо се борити много ни за Сарајево, али је чињеница да нам не дају наше право, загарантовано Уставом. Како је могуће да неко постави то или ово? Немогуће. То је прича послије избора која се мора десити”, рекао је Додик.

Додик упутио телеграм саучешћа породици младог кошаркаша Срећка Форцана

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Срећка Форцана, јуниора Кошаркашког клуба “Игокеа”, који је преминуо данас од посљедица тешких повреда које је задобио у саобраћајној несрећи прије седам дана.

“Са дубоким жаљењем и неизмјерном тугом примио сам вијест о смрти вашег сина, младог кошаркаша клуба 'Игокеа' Срећка Форцана пред којим је била велика и блистава каријера. Био је велики борац на терену, али је, нажалост, изгубио битку за живот. Успомена на њега остаће заувијек сачувана у вашим срцима, клуба у којем је остваривао велике резулатет, али и за све нас које је његова смрт веома потресла”, нагласио је Додик.

Додик је истакао да је трагична смрт Срећка Форцана ненадокнадив губитак за његову породицу, клуб “Игокеа” и за спорт уопште, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Срећка Форцана је 19. маја, док је возио бицикл у Лакташима, ударио аутомобил и том приликом је задобио тешке повреде главе и грудног коша.

Након тога је примљен у Универзитетски клинички центар Бањалука, гдје се налазио у коми.

Шеснаестогодишњи Срећко Форцан наступао је за кадетски тим “Игокее”, као и млађе селекције БиХ и Србије.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана