Блокирана милионска набавка возила за Оружане снаге БиХ

Capital.ba
Блокирана милионска набавка возила за Оружане снаге БиХ

Сарајево - Министарство одбране БиХ још није успјело да приведе крају тендер за набавку 205 возила вриједних 21,2 милиона КМ јер су понуђачи уложили жалбе.

Поступак милионске набавке возила за потребе Оружаних снага БиХ, Министарство одбране покренуло је још половином септембра прошле године, а отварање понуда је било планирано 1. новембра 2018, али је тај рок неколико пута продужаван.

Посљедња исправка обавјештења о набавци објављена је јуче и у њој је наведено да ће отварање доспјелих понуда бити 6. фебруара, а као разлог најновијег продужења рока наведене су жалбе.

„Поједини понуђачи су уложили жалбу и она има суспензивно дејство, док Канцеларија за разматрање жалби БиХ не донесе одлуку за овај поступак", наведено је у обавјештењу Министарства одбране.

Портал Capital је раније писао да је овим тендером планирана набавка 10 путничких возила ниже и 12 ниже средње класе, 54 возила са девет сједишта, 26 теренских возила са погоном на сва четири точка и пет сједишта те осам таквих возила са девет сједишта.

Предвиђена је и куповина минибусева са различитим бројем сједишта, аутобуса, 15 санитетских возила, цистерни за гориво, хладњача, теретних возила за превоз хране, вучних и ватрогасних возила.

Дио возила Министарство је планирало да преузме у 2018. години, а преостала у овој и идућој години.

Процијењена вриједност набавке без ПДВ-а износи 18,1 милиона КМ, док је са ПДВ-ом цијена 21,2 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана